Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny
3 maja 2024r., imieniny: Marii, Aleksandra, Stanisława
Niezbednik
Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43
Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43
PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)
Kuchnia Polska
Zraz piątnicki
Składniki:
- 0,5 kg wołowiny bez kości
- 2 dag tartego chleba razowego
- 5 dag słoniny
- listek laurowy
- sól i pieprz
Wołowinę kroimy w cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną układamy w garnku, przekładając cienkimi plastrami słoniny i pokruszonym listkiem laurowym. Następnie dusimy na małym ogniu, podlewając wodą, aż wołowina będzie miękka. Gdy mięso będzie gotowe, wrzucamy do garnka tarty chleb razowy, by zagęścić sos. Zrazy podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Lista dań:
Filmy (108)
Konkurs fotograficzny (31)
Frankfurt n/Menem i okolice – soboty, środy, 85 747 – 43 – 63, 602 – 681 – 677 (fak.00003/19-o-i)
Rzeźnia kupi bydło ze skierowaniem do uboju z konieczności. Tel. 511 – 075 – 866, 518 – 879 – 043 (fak.00092/19-o-i)
Sprzedam siedlisko 0,60 ha z domem, ogrodem i stawem. Tel. 600 – 343 – 819 (fak/sms)
Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)
Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek